Jucaria preferata a bebelusului: alegerea lui sau a noastra?

Intre patru luni si un an, bebe se ataseaza de o anumita jucarie, care nu numai ca va avea statutul de preferata, ci si pe acela de prieten si tovaras de joaca. Oricat de banala sau complexa ar fi ea, de la un petic de material textil la un animal de plus, rolul sau este incontestabil. Este vorba despre a-l insoti pe micut, in calitate de tovaras de incredere, in procesul de cunoastere si de explorare a tot ceea ce-l inconjoara.

Daca noi sau el alegem jucaria? Raspunsul este: si noi, si el. In primul rand suntem noi, parintii, care propunem jucariile. Dupa ce ne-am asigurat ca acestea respecta toate normele de siguranta si ca vor fi placute de micut, i le vom prezenta rand pe rand, iar el o va alege, evident, pe cea care l-a cucerit.

Ce criterii luam in calcul cand alegem jucaria preferata?

Siguranta inainte de toate. Nu faceti rabat nici la calitate si asigurati-va ca veti cumpara jucarii adecvate varstei bebelusului, care respecta normele si certificarile necesare.
Evitati-le pe cele cu baterii si luati in calcul ofertele, din ce in ce mai diverse, de produse ecologice si bio.
Verificati toate elementele aplicate si soliditatea prinderii acestora, astfel ca in timpul manipularii sa nu fie smulse de micut. Evitati astfel riscul de a fi ingerate de catre acesta sau ranirea lui.

Moale si cat mai simpla. Bebe e in plina etapa de dezvoltarea a simturilor. Jucaria preferata trebuie sa fie placuta la atingere, din materiale precum lana, in sau bumbac, hipoalergenice.
Poate fi doar o bucata de material textil moale, o pernuta sau o marioneta.

Evitati-le pe cele care scot sunete sau emite diferite lumini. Pe langa faptul ca risca sa-l trezeasca pe bebe, la un moment dat pot deveni de-a dreptul enervante pentru parintii si asa extenuati.

Atentie la dimensiuni! Mai ales daca e vorba despre un animal din plus, asigurati-va ca are marimea potrivita. Bebe doarme cu el si nu vrem ca plusul sa ocupe in pat mai mult loc decat micutul nostru. Daca e prea mare, va fi dificil de manevrat.
Jucaria trebuie sa fie usor de apucat. Sa nu uitam ca lui bebe ii face placere sa rontaie sau sa molfaie diferite parti ale acesteia.

Jucariile de dentitie se pot dovedi un prieten foarte bun, in special in primul an de viata. Ele sunt prevazute cu o bucata de cauciuc sau plastic adaptata gurii bebelusului. Astfel ca atunci cand primii dinti vor erupe, muscand din ea, isi va alina durerea, iar din acel moment vor deveni prieteni de nedespartit.

Luati toate masurile pentru ca jucaria sa nu se piarda. Daca marimea ei o permite, atasati-o de hainutele micutului cu o clema si un lantisor special pentru jucarii. O puteti atasa si de carucior cu o coarda sau esarfa.

Puteti sa va notati numarul de telefon pe eticheta, avand grija sa-l notati din nou dupa fiecare spalare.In ca z ca se va pierde, gasitorul va poate contacta si restitui jucaria.
Cand plecati in calatorii, puneti jucaria intr-un sac special. Nu numai ca veti preveni o pierderea ei, dar o si veti mentine curata.
O alta solutie eficienta este personalizarea jucariei cu numele bebelusului. Asadar, pe langa faptul ca sunt cool, jucariile personalizate sunt si practice.

Asigurati-va ca aveti un plan de rezerva in cazul in care jucaria se pierde sau este doar ratacita. Daca ati fost inspirati, in secunda doi ati scos dublura ei din dulap. Daca nu, va trebui sa luptati cu lacrimile si tristetea micutului si sa-l convigeti sa aleaga un alt tovaras de somn si de joaca.

Lasa un comentariu

Mail-ul tau nu va fi publicat.