Cartofii dulci si diversificarea

Din ce in ce mai cunoscuti si mai consumati la noi, cartofii dulci se pot dovedi o alegere foarte inspirata si pentru mesele celor mici. Ei pot fi inclusi in alimentatia copiilor inca de la inceputul diversificarii.

Nu doar culoarea ii face atragatori, dar si gustul usor dulceag mult mai usor de acceptat pentru bebelusi, spre deosebire de alte legume. Pe langa cele doua calitati, cartofii dulci se pot lauda si cu proprietatile lor nutritive.

Un plus de vitamine!

Cartofii dulci contin multa vitamina E si beta-caroten, antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Cele doua vitamine sunt liposolubile, adica au nevoie de grasime pentru a se dizolva. De aceea, este recomandat ca atunci cand ii gatiti sa adaugati fie ulei, fie unt.
De asemenea, ei mai contin calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si foarte multe fibre, ceea ce regleaza digestia.

Mult gust si putine calorii

Inca de la 4-5 luni, puteti incerca sa-i dati bebelusului un piure de cartofi dulci. Reteta nu e grea deloc. Nu trebuie decat sa curatati cartofii, sa-i taiati cubulete si sa-i fierbeti aproximativ 30 minute.
Ii puteti prepara si la abur, bineinteles. Adaugati apoi unt sau ulei si mancarea este gata.

Puteti pregati o cantitate mai mare din care sa mancati si voi parintii, pentru ca este absolut delicios. Avand un indice glicemic mic, merge de minune si cu o friptura sau un gratar.

O portie de 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are putin peste 100 de calorii.
Asadar, includeti-l cu incredere in meniul vostru si nu veti regreta.

Lasa un comentariu

Mail-ul tau nu va fi publicat.