Fa din 1 iunie o zi speciala pentru copilul tau

Ziua Internationala a Copilului este o ocazie de a face ceva special pentru si impreuna cu copilul tau. Fiind si o zi libera, puteti profita din plin de aceasta sarbatoare. E un prilej excelent de a crea amintiri frumoase, pentru toata viata.

Sigur ca le datoram celor mici atentie, respect, grija si dragoste in fiecare zi, dar in aceasta zi speciala trebuie sa le demonstram mai mult ca oricand ca le suntem alaturi.
Pentru noi, adultii, este un prilej de a reflecta asupra rolului pe care il avem in viata copiilor nostri si a impactului in dezvoltarea lor.

Va propunem in cele ce urmeaza cateva idei de activitati prin care va veti sarbatori copiii, subliniind importanta lor in viata voastra, dar si a societatii.

Confectioneaza un afis personalizat

Cele mai cunoscute sunt afisele de spectacole, in centrul carora sunt vedetele. Fa din micutul tau vedeta casei si confectioneaza-i un afis personalizat.
Primul element pe care trebuie sa-l atasezi este poza lui. Apoi adauga expresii precum: “animalul meu preferat”, “sportul meu preferat”, “jucaria mea preferata” insotite de imaginile corespunzatoare. Poti sa-l completezi doar partial, iar dupa ce ai dezvaluit surpriza sa lucrati impreuna la finalizarea lui. Puteti continua cu imagini decupate din reviste reprezentand personaje, lucruri sau activitati care-l pasioneaza.
Astfel, pe langa supriza, el va savura si momentele pe care le veti petrece impreuna.

Decoreaza casa cu fotografii si ghirlande din carton

Sarbatorind copilul, va sarbatoriti de fapt intreaga familie. De aceea profitati si puneti prin casa cat mai multe fotografii nu doar cu micutul, ci si cu voi impreuna, cu bunicii sau cu prietenii apropiati.
Puteti confectiona si ghirlande din carton, reprezentand omuleti de diferite rase, baieti si fete tinandu-se de mana. Astfel il veti invata de mic sa cunoasca si sa accepte diversitatea si sa inteleaga cat e de important sa traim in armonie.

Lasa-l pe cel mic sa faca programul zilei

Propune-i copilului tau sa planifice aceasta zi speciala. Il incurajezi astfel sa-si exprime opinia, dar sa fie si responsabil. Chiar daca este vorba despre distractia familiei, e si aceasta o responsabilitate.
Facand propunerile, va trebui, inevitabil, sa asculte si ce ai tu de zis. Astfel va invata ca e important sa ne exprimam, dar si sa ascultam.

Rasfatul zilei

Ai si tu dreptul la o singura propunere: sa-l lasi sa isi aleaga ce jucarie sau joc isi doreste. Stim ca inca magazinele fizice nu s-au deschis, dar le aveti la indemana pe cele online.
Ai grija sa stabilesti anumite limite, iar navigarea poate incepe.

Noi te asteptam pe www.bebe-toys.ro, iar celor mici le uram La multi ani si sa creasca sanatosi, voinici, voiosi!

Lasa un comentariu

Mail-ul tau nu va fi publicat.