Salteaua de activitati pentru bebelusi: cum o alegi?

Unul dintre obiectele care nu pot lipsi din camera bebelusului este salteaua de activitati. Asa cum o arata si numele, esenta ei consta in varietatea de activitati pe care le propune, permitand astfel dezvoltarea tuturor simturilor celui mic. In plus, modelul ideal trebuie sa ofere un grad sporit de siguranta si confort.

Incepand cu ce varsta poate fi folosita salteluta?

Saltelele de activitati pot fi folosite inca de la nastere, cu doua conditii. In primul rand, pe ambalaj trebuie mentionat expres acest lucru sau varsta minima. In al doilea rand trebuie ca produsul sa aiba inscris pe eticheta ca este conform cu normele in vigoare.
De fapt, ceea ce urmaresc expertii in securitate este ca bebelusul sa nu poata detasa, inspira sau inghiti anumite elemente ale jucariei. Este important si materialul din care este confectionata. Acesta trebuie sa fie non-toxic si non-alergic.

Pentru nou-nascut salteluta este un spatiu de relaxare din care, intins pe spate, poate observa ceea ce-l inconjoara. Incepand cu varsta de 6-8 luni, micutul va fi tot mai interesat de diferitele activitati propuse de catre aceasta jucarie cu dubla functionalitate.

Dupa varsta de 1 an, salteaua se va transforma intr-un adevarat loc de joaca. De exemplu, poti alege o saltea de activitati cu pereti exteriori care contine si bile colorate. Peretii exteriori se pot atasa pentru ca bebe sa se joace linistit cu mingiutele incluse in set.

Activitati variate pentru dezvoltarea tuturor simturilor

O sinteza a tuturor jocurilor educative si creative destinate bebelusilor, o veritabila saltea de activitati trebuie sa ofere cel putin urmatoarele elemente:

zornaitoare sau alte jucarii care produc sunete. Pot fi bucati de textil cu frumos colorate, care la atingere fosnesc sau chiar instrumente muzicale. Exista, de exemplu saltelute cu un pian de jucarie incorporat. La atingerea clapelor cu piciorusele vor fi generate sunetele muzicale.

jucarii de dentitie, ideale de la 4-6 luni, pentru ameliorarea durerilor gingivale

o oglinda sau oglinjoare incorporate in diverse componente, pentru ca bebelusul sa se cunoasca si sa se recunoasca

jucarii de prindere: diverse carlige sau bucati de material care pot fi apucate sau manipulate astfel incat sa dezvolte abilitatile motorii fine

jocuri de lumini: exista saltelute care au chiar si proiectoare montate pe arcada astfel ca micutul se va bucura de imaginile proiectate pe tavan

Cu arcada sau fara arcada?

Daca nu poti sa te hotarasti, alege o salteluta cu arcada detasabila. Arcada serveste ca suport pentru diferite zornaitoare care fac deliciul bebelusului. Este, in fond, una dintre activitatile oferite de catre saltea.
Daca optezi pentru varianta detasabila, o vei putea folosi si la patutul celui mic. Iar ca sfat suplimentar, asigura-te ca jucariile au culori aprinse si forme geometrice simple, pentru a putea fi cu usurinta percepute de catre bebelus.

Puncte forte

Sunt cateva aspecte care merita luate in considerare in momentul in care alegi o saltea de activitati.

Este pliabila, astfel incat o poti aduna cu usurinta si transporta oriunde plecati. Astfel nu-ti vei mai face griji ca nu ai unde sa-ti asezi bebelusul in conditii de siguranta si confort.

Poate fi curatata in masina de spalat. Acesta este un mare avantaj, intrucat stim cu totii cat de repede se murdaresc hainutele si tot ceea ce este in preajma micutilor.

Daca inca nu ai cumparat o saltea de activitati pentru bebelusul tau, te invitam sa alegi una chiar acum din magazinul nostru on-line bebe-toys.ro.

 

Lasa un comentariu

Mail-ul tau nu va fi publicat.